Sık Sorulan Sorular

  • Meme Estetiği Sonrası Hissizlik, Uyuşukluk Olur Mu?

    Meme estetiği sonrası gerek küçültme, gerek büyütme gerekse dikleştirme ameliyatları sonrası 6 ay ile 1 yıl arası görülen hissizlik normaldir. Bu süreden sonra göğüslerdeki his normale yani eski haline döner.

  • Göğüs Büyütme Sonrası Hissizlik Gelişir Mi?

    Meme büyütme ameliyatları 3 bölgeden yapılır; 1-göğüs ucu 2-göğüs altı 3- koltuk altı Her yöntemde de ilk 6 ayda hissizlik olabilir. Daha sonra dokudaki sinirlerin iyileşmesiyle his geri döner, uyuşukluk geçer.

  • Göğüs Küçültme Sonrası Hissizlik Gelişir Mi?

    Meme silikon ameliyatlarından sonra gelişen uyuşukluk, hissizlik geri döner. 6 ay ile 1 yıl kadar geçici bir hissizlik olabilir.

  • Doğal Görünümlü Göğüs Nasıl Yapılır?

    Doğal görünümlü göğüs için; kişinin göğüs kafesine uygun, cilt yapısına uygun, boy ve kilosuna uygun silikonun kullanılması gerekir.
  • Doğal Görünümlü Meme Nedir?

    Doğal görünümlü meme, göğse konulan silikonun anlaşılmaması, kişinin ve çevresindekilerin silikonu fark etmemesidir.

  • Dual Protez Nedir?

    Dual protez; protezin içinde iki ayrı tabaka kohesiv jel olmasıdır. Avantajı hem ağırlığı azaltarak kişinin göğsünde az ağırlık taşımasıdır. Diğer bir avantajı da göğüs ucuna denk gelen kısmın daha dik durmasını sağlamaktadır.

  • Dual Plan Silikon Takılması Nedir?

    Dual plan silikon takılması; üst kısmın kas altı, alt kısmın kas üstü plana konulmasıdır.

  • Göğüse Silikon Taktırma Nedir?

    Göğüse Silikon taktırma ameliyatı göğüsleri büyütmek için yapılan bir estetik ameliyattır, çeşitli boyutlarda silikonlarla göğüs büyüklüğü değiştirilebilir.

  • Silikon Takma Ameliyatı?

    Silikon takma ameliyatı göğüsleri büyütmek için yapılan bir estetik ameliyattır, çeşitli boyutlarda silikonlarla göğüs büyüklüğü değiştirilebilir.

  • Meme Küçültme Sonrası Hissizlik Normal Mi?

    Meme küçültme ameliyatında uygulanan birçok teknik mevcuttur. Göğüs büyüklüğüne, kişinin göğüs yapısına göre, çocuk doğurmuş olup olmadığına göre, her hastada farklı teknik uygulanır. Fakat her teknikte 6 ay – 1 yıl hissizlik olabilir. Daha sonrası meme dokusunun hissi normale döner.

  • Göğüs Büyütücü Yöntemler Nedir?

    Meme büyütmek için tabletler, bitkisel kremler, hormonlar gibi piyasada birçok ürün mevcuttur. Hormon dengesi bozulabilir, kansere yol açabilir. Kullanıldığı dönem içerisinde büyüme veya sertlik yapar. Ama ilaç bırakıldığı zaman göğüsler eski şekline döner.

  • Silikon Meme Protezi Patlar Mı?

    Silikonların hepsi basınca dayanıklı testlerden geçmiştir. Kişinin günlük hayatında silikonunun patlaması mümkün değildir.

  • Memelerimdeki Sarkıklık Düzelir Mi?

    Eğer göğsünüzde sarkıklık varsa düzeltmek için ya meme dikleştirme ameliyatı,  ya meme silikonu ameliyatı, ya da hem dikleştirme ile beraber silikon ameliyatı yapılabili

  • Göğüs Büyütme Operasyonu Yaptıran Biri Çocuk Emzirebilir Mi?

    Meme büyütme ameliyatlarında süt bezlerine zarar verilmez. Tamamen süt bezlerinin arkasına yerleştirilir. Bu sebeple rahatlıkla hastalar emzirebilir.

  • Göğüs Büyütme Ağrılı Bir Ameliyat Mıdır?

    Meme büyütme kas altı tekniği diğerlerine göre biraz daha fazla ağrılıdır, kas üstü veya fasya altı dediğimiz tekniklerde ağrı daha az olur.

  • Göğüs Büyütme Operasyonunda İz Olur Mu?

    Göğüs büyütme ameliyatında 3 farklı kesi şekli vardır, meme ucundan konulduğunda kesinlikle iz kalmaz, koltuk altından veya meme altından konulduğunda kişinin cilt yapısına göre belli, belirsiz bir iz kalır.

  • Göğüs Büyütme ve Dikleştirme Emzirmeye Engel Olur Mu?

    Göğüs büyütme ve dikleştirme emzirmeye engel olmaz, çünkü göğüs dikleştirmede sütbezleri çıkarılmaz, sadece sarkmış olan doku yukarı askılanır, fazla cilt çıkarılır. Süt bezlerine dokunulmadığı için hastalar rahatlıkla emzirebilir.

  • Göğüs Büyütme Operasyonunda En İyi Teknik Hangisidir?

    Meme büyütme ameliyatında en iyi teknik diye bir teknik yoktur. Estetik ameliyatlar kişiye özel tasarlanmalıdır. Kişinin meme dokusunun kalınlığı, meme ucunun büyüklüğü, üstteki meme dokusunun dolgunluğu, aynı zamanda sarkma olup olmaması, göğüs kafesinin şekli hem teknikleri hem de kullanılacak protezlerin şeklini etkiler.

  • Göğüs Asimetrisi Ameliyatla Düzelir Mi?

    Göğüs asimetrisi ameliyatla düzeltilebilir bir problemdir. Dolgu enjeksiyonu, silikon protez, diğer memenin küçültülmesiyle asimetrik meme düzeltilebilir.

  • Meme Asimetrsinin Çözümü Ameliyat Mıdır?

    Meme asimetrisinin çözümü estetik ameliyattır. Birçok seçenek vardır, ya küçük olan memeye silikon konulur, ya büyük olan memeye küçültme veya dikleştirme yapılır, ya da ikisi birden yapılır. Çok başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Ayrıca dolgu maddeleri ile göğüs dokularındaki asimetri giderilebilir.

  • Göğüs Silikon Ücretleri?

    Meme Silikon fiyatları kullanılan silikon markası, ameliyatın yapıldığı hastane, ve doktorunuza göre fiyat değişmektedir.

  • Göğüs Büyütme Ameliyat Fiyatları Nedir?

    Göğüs büyütme ameliyatlarında kullanılan silikonun fiyatı, kullanılan teknikler, ameliyatın yapıldığı hastane ameliyat fiyatlarını etkiler. Doğru fiyatlandırma doktorunuzun yaptığını muayene sonucu ortaya çıkar.

  • Meme Büyütme Ameliyatı Fiyatları?

    Meme büyütme ameliyatlarında kullanılan protezin fiyatı, kullanılan teknikler, ameliyatın yapıldığı hastane ameliyat fiyatlarını etkiler. Doğru fiyatlandırma doktorunuzun yaptığını muayene sonucu ortaya çıkar

  • Göğüs Estetiği Fiyatları Nelerdir?

    Göğüs estetiği ameliyatlarının fiyatlarını etkileyen birçok faktör vardır. Meme Küçültme ameliyatında yapılan teknikler, ameliyatın süresi, ameliyatın yapıldığı hastane fiyatları etkiler. Meme büyütme ameliyatlarında kullanılan silikonun fiyatı, kullanılan teknikler ameliyat fiyatlarını etkiler. Doğru fiyatlandırma doktorunuzun yaptığını muayene sonucu ortaya çıkar.

  • Göğüs Küçültme Sonrası Uyuşukluk Olur Mu?

    Göğüs küçültme ameliyatında uygulanan birçok teknik mevcuttur. Göğüs büyüklüğüne, kişinin meme dokusuna göre, çocuk doğurmuş olup olmadığına göre, her hastada farklı teknik uygulanır. Fakat her teknikte 6 ay- 1 yıl hissizlik olabilir. Daha sonrası meme dokusunun hissi normale döner.

  • Saç Dökülmesinin Sebepleri Nelerdir?

    SAÇ DÖKÜLMESİNİN SEBEPLERİ:
     
    –    Normal yaşlanma süreci
    –    Yorgunluk ve stres
    –    Saçlı deri enfeksiyonları
    –    Beslenme yetersizlikleri (Çinko eksikliği, Biotin eksikliği,  Bakır eksikliği, Vit B12 eksikliği)
    –    Radyoterapi ve kemoterapi
    –    Hastalıklar (Şeker hastalığı, Tiroit hastalığı, Lupus, sifiliz, Sarkoidoz)
    –    Kadınların doğum yapması
    –    Yanık, kazalar
    –    İlaçlar (Doğum kontrol hapları,  depresyon ilaçları,  İsoretionin,  Betablokerler, Mantar ilaçları, Amfetaminler)
    –    Uygun olmayan saç boyaları, ürünler
    –    Ailesel saç kaybı
    –    Bölgesel saç dökülmesi (alopesia areata)
    –    Genetik hastalıklar
     
    Saç kayıplarının 3 şekilde tedavisi mevcuttur. İlki ağız yoluyla alınan ilaç tedavisi, ikincisi saç köklerine ilaç enjekte edilerek uygulanılan saç mezoterapisi, üçüncü tedavi şekli de saç ekimidir.
  • Saç Ekimindeki Teknikler Nelerdir?

    Saç ekiminde kullanılan iki teknik mevcuttur. Her ikisi de lokal anestezi altında yapılır.
    - FUT  Yöntemi (Folikuler unit transplantasyonu): Kafanın arka bölgesinden şerit şeklinde saçlı deri çıkarılır. Mikroskop altında 1-2 saç kökü içeren greftlere ayrılır. Saç kaybı olan bölgelerde ince slitlerle kanallar açılır ve mikropensetlerle saç kökleri yerleştirilir. Bu yöntemde 2. seans için 4-6 ay süre geçmesi gerekmektedir.
    - FUE Yöntemi (Foliküler unit ekstraksiyonu): Özel bir alet yardımı  (Micromotor Fue Yöntemi) ile saç kökleri tek tek alınır.. Saç kaybı olan bölgeye ince slitlerle kanallar açılır ve saç kökleri mikropensetlerle yerleştirilir.
  • Saç Ekiminde FUT mu FUE mi

    Eskiden çoğunlukla yapılan FUT yönteminde hasta adeta bir ameliyat geçirmekteydi. Kesi, dikiş gibi hastaya rahatsızlık veren sorunlar mevcuttu. Yine eskiden FUE yönteminde saç köklerini punch aletiyle almaktaydık ve bir seansta en fazla 500 greft alınmaktaydı. Teknolojinin gelişmesiyle ve mikromotor aletinin keşfiyle FUE yöntemi günümüzde zirveye çıkmıştır.
    * Şu an en son  ve en ileri teknik mikromotor FUE yöntemidir ve başarılı sonuçları  memnun edici yöndedir.
  • Saç Kayıplarının Tedavileri Nelerdir?

    Saç kayıplarının medikal ve cerrahi olmak üzere iki tedavi şekli vardır. Medikal tedavide ağız yoluyla kullanılan ilaçlar, şampuanlar ve serumlar mevcuttur. Bir diğer alternatif tedavi seçenekleri saç mezoterapisidir.
    Cerrahi tedavisinde ise;
    – Saç transplantasyonu (Saç ekimi)
    – Saçsız alanın daraltılması (Scalp reduction)
    – Saç içeren deri parçasının saçsız alana taşınması (Scalp flaps)
    – Doku genişletilmesi (Saçlı alanın genişletilerek saçsız alanın kapatılması) seçenekleri mevcuttur.
  • Saç Ekimini Kim Yapmalı?

    Saç ekimi; bu konuda eğitim almış Estetik ve Plastik Cerrahi uzmanları tarafından yapılmalıdır. Saç ekimi tamamıyla cerrahi bir işlemdir. Başarılı ve kaliteli sonuçlar için Estetik cerrahi vizyonu gerekmektedir.

  • Saç Ekimi Hangi Ortamda Yapılmalıdır?

    Mutlaka bir cerrah tarafından steril şartları bulunan hastane ortamında  operasyon gerçekleştirilmelidir.

  • Saç Ameliyatı Süresi Ne Kadardır?

    Tekniğine ve ekilecek bölgeye göre değişmekle beraber ortalama 4-6 saat sürmektedir.

  • Saç Ektirmek İçin Doğru Zaman Ne Zamandır?

    Saç ekiminde doğru zaman diye bir şey yoktur. Her yaşta, her mevsimde saç ekimi yapılabilir. Saç ekimi için çoğunun saçların dökülmesini beklemek, yaşın ilerlemesini beklemek yanlıştır. Çünkü ekilen saçlar kalıcıdır ve dökülmez. Ekilmeyen bölgelerdeki saçlarda azalma olduğunda tekrar saç ekimi yapılabilir.

  • Saç Ektirmeden Önce Özellikle Nelere Dikkat Etmeliyiz?

     Doktorunuz plastik cerrah mı?
    – Hastane ortamında mı ekim yapılıyor?
    – Ve öncellikle megaseans, ultraseans gibi, kök sayısının 8.000- 10.000 gibi olduğu abartılı, yanlış ifadeler kullanılıyor mu?
    SAÇIN YAPISI:
    İnsan vücudundaki 5 milyon olan kıl sayısı, saçlı deride 100-150 bin kadardır. Genellikle günde ortalama 150-200 saç kılı dökülür.
    Saç bir çeşit keratin içerir ve üç farklı tabakadan oluşur: kütikül, korteks ve medulla. Kütikül dış tabakadaki koruyucu bölümdür ve birbirinin üzerini örten kiremite benzer hücrelerin oluşturduşu bir çok tabakadan oluşur. Saçın büyük bir bölümünü korteks oluşturur.
    Saçın farklı renk ve tonları melanin pigmentasyonunun bir sonucudur. Saçtaki melanin esas olarak saçın etrafındaki melanositler tarafından üretilir. Saç, yaşla birlikte grileşir. Ancak gerçek gri saçlar ileri yaşlara kadar ender görülür; sıklıkla gri saçlar adı verilen saç, beyaz ve pigmentli saçın bir karışımıdır.
    Saçın yaşam döngüsü 3 fazdan oluşmaktadır: Anajen (aktif büyüme), katajen (geçiş) ve telojen (dinlenme). Anajen faz yaklaşık olarak 1000 gün, katajen faz birkaç hafta ve telojen faz da yaklaşık olarak 100 gün sürer. Herhangi bir zamanda saçların %5-10’u telojen fazdadır.
  • Saç Ekim Ameliyatı Öncesinde ve Sonrasında Nelere Dikkat Etmeliyim?

    Saç Nakli Öncesi Dikkat Edilecek Hususlar:
     
    – Operasyondan 2 hafta öncesinde ASPİRİN ve diğer antienflamatuar ilaçlar (İbuprofen,ecopirin v.s.) kullanmayınız. . Kullandığınız bütün ilaçları, sigara ve alkolü doktorunuza  bildiriniz.
    -Operasyon öncesinde saçınızı yıkayınız ve herhangi bir krem, jöle veya sprey kullanmayınız.
    – Operasyon öncesi 24 saat mümkünse sigara içmeyiniz,eğer yapamıyorsanız azaltmaya çalışınız.Unutmayınız ki sigara iyileşme sürecinizi uzatacak, infeksiyon ve skar oluşma riskini artıracaktır.
    – Operasyon sonrası 12 saat araba kullanamayacağınız için eğer aracınız ile gelecekseniz yanınızda kullanacak birisinin olmasına dikkat ediniz.
    – Operasyona gelirken giyip çıkarma esnasında başınıza sürtmeyecek ve rahat giyip çıkarabileceğiniz tipte bir kıyafetle (gömlek,hırka v.b.) geliniz.
     
    Saç ekimi sonrası dikkat edilmesi gerekenler:
    Aşağıdaki tıbbi talimatlara dikkatlice uyulması iyileşme sürecini kısaltacaktır.
    – Tıbbi personelin verdiği ilaçları muntazam alınız.
    – Tedavi sonrasındaki üç gün vücutça efor sarf ettirecek işlerden kaçınınız
    – Tedavi sonrası 48 saat içerisinde alkol ve aspirin almayınız.
    – Ameliyat sonrasında ensede hafif bir kanama görülebilir, endişe etmeyiniz. Bu nedenle ilk gece için arkaya bandaj yapılacaktır.
    – Başta herhangi bir şişme olmasını önlemek amacıyla soğutma tedavisi önermekteyiz. Bir buz torbası hazırlayınız ve alın bölgesini üzerine 1 saat arayla 10’ar dakika ayakta veya oturarak uygulayınız. Bu işlemi tedavi sonrası 3 gün, günde bir kaç kez tekrar ediniz. Şişme hiç olmayabilir ancak olduğu takdirde lütfen endişe etmeyiniz.
    – Kontakt lens kullananlar alında doku şişliği olmuşsa bu geçene kadar lenslerini kullanmamalıdırlar.
  • Çim Adam veya Oyuncak Bebek Saçı Görüntüsü Bende Olacak Mı?

    Doğal bir görünüm için doğal bir ön saç çizgisi çizilmelidir .
    –    Doğal bir görünüm için saç ekilecek kanalların çok ince slitlerle ( 0.4-0.6 mm) açılması gerekmektedir.
    –    Doğal bir görünüm için ekilen saçların yönü diğer saçlarla uyumlu olmalıdır.
  • Saçlarım Ne Zaman Çıkacak?

    Saç ekiminden 3. haftaya kadar ekilen saçların gövdeleri dökülür, ancak saç kökleri yerinde kalır ve kökler dinlenme fazına girer. Üç ay boyunca ekilen saçlar dökülebilir, panik olmayınız. Saçlar, saç ekimi işleminden 3-4 ay sonra çıkar. Çıkma süreci 6-9 ay boyunca devam eder.

  • Ekilen Saçların Dökülme İhtimali Var Mıdır?

    Saç ekiminde ekilen saçlar kalıcıdır.Ekilen saçlarda tutmama diye bir ihtimal yoktur. Bir daha dökülmez, çünkü genetik olarak dökülme özelliği olmayan kafanın arka bölgesinden alınan saçlar kullanılmaktadır.

  • Ekilen Saçlar Neden Dökülmüyor?

    Saç ekiminde ekilecek saçlar ense bölgesinden alınır. Bu bölgedeki saç kökleri  diğer bölgelerdeki saç köklerinden yapısal olarak farklıdır.  Arka bölgedeki saçlar dökülmeye çok dirençli bir genetik yapıya sahiptirler. Buradaki kökler saç dökülmesine sebep olan hormonlara duyarlı olmadıkları için de ekildikleri bölgede dökülmezler.

  • Saç Ekimi Ameliyatı Sonrasında Ne Yapmalıyım?

    Ameliyat sonrasında önü düğmeli gömlek ve benzeri bir kıyafet giyilmesi uygundur.

  • Ekilen Saçlar Özel Bakım Gerektirir Mi?

    Ekilen saçlar özel bir bakım gerektirmez. Önceden saçınızı nasıl kullanıyorsanız aynı şekilde kullanabilirsiniz.

  • Saç Ekildikten Sonra Jöle, Sprey ve Saç Boyası Kullanabilecek Miyim?

    Evet, saçınız ekildikten 3 ay sonra jöle, sprey ve saç boyası kullanabilirsiniz.

SİZİ DİNLİYORUM
Bu Online modül ile tüm ihtiyaçlarınızı tek bir form aracılığıyla bana iletebilirsiniz. Form bize ulaştıktan en geç 24 saat içerisinde sizlere dönüş yapacağız.
Adınız ve soyadınız
Yaşadığınız Şehir
Telefon numaranız
Doğum tarihiniz
E-posta adresiniz
Form Gönderme Amacınız
Bana iletmek istediğiniz mesajınız
Botulinium Toksin
SİZİ DİNLİYORUM
Adınız ve soyadınız
Telefon numaranız
E-posta adresiniz
Bana iletmek istediğiniz mesajınız
Eser Aydoğdu Instagram
GÖRSEL BASINDA BİZ
op. dr. Eser Aydoğdu düzenli olarak televizyon programlarına katılmaktadır
GÖRSEL BASINDA BİZ
YAZILI BASINDA BİZ
Gazete ve dergilerdeki yazılarımdan Estetikteki gelişmeleri takip edebilirsiniz
YAZILI BASINDA BİZ
GÜNCEL HABERLER
İnternet ortamındaki ve sosyal medyadaki güncel haberlerimizi takip edin.
Milliyet
Hürriyet
Sözcü
HASTANE HİZMETLERİ
Estetik ameliyatlarımızı Acıbadem hastanesinde yapmaktayız.
Acıbadem Hastanesi
Facebook