Yağ enjeksiyonu çok uzun yıllardan beri estetik cerrahide tercih edilen prosedürlerden birisidir. Her geçen gün yağ enjeksiyonu ile yeni yöntemler geliştirilmektedir. Yüze dolgu amaçlı yağ verildiğinde kök hücreler değişime uğramakta, fibroblastlara dönüşmektedir. Sonrasında kolajen sentezlenmekte ve cildin gençleşmesini sağlamaktadır. Klasik yağ enjeksiyonunda yağ liposuction tekniği ile alınır, santrifuj edilir. Tekrar problem olan bölgeye enjekte edilir. Ortalama 12-18 ay kalıcılığı vardır. Birkaç kez yeniden uygulanması gerekebilir. Yağ enjeksiyonu ile yüzdeki azalan yağ yerine konmuş olur. Yüz daha gergin, diri ve genç bir ifade kazanır.
Kök hücreden zenginleştirilmiş yağ enjeksiyonunda yine aynı teknikle yağ alınır. Yağ hücresinden bir cihaz yardımı ile kök hücre üretimi gerçekleştirilir. İki saat süren prosedür sonrası üretilen kök hücreler yağ ile karıştırılarak kişinin cilt altına enjekte edilir. Antiaging etkisi fazladır.
Yağ enjeksiyonlarının başlıca kullanım amacı derinin görünümünü iyileştirmektir. Bu teknikle yüzdeki kırışıklıklar, yanaklarda ve derideki çökük alanlar ve bazı izler tedavi edilebilmektedir.
Yağ enjeksiyonu hastane ortamında genelde lokal anestezi altında yapılan bir prosedürdür. Yüz bölgesindeki çöküklükler, popo büyütmede, bacak kalınlaştırmada kullanılır.
Diğer kullanım alanları alt çeneyi büyütmek, eller ve daha önce liposuction yaptırmış kişilerde çöküntüler mevcut ise yağ enjeksiyonu yapılabilinir.
Yapılan bölgede şişme, morarma veya kızarıklık görebilirsiniz. Morluk ve şişlikler ortalama 3. günden sonra azalmaya başlar, bir haftanın sonunda büyük ölçüde yokolur. Yağ enjeksiyonları güvenilir prosedürlerdir ve fazla bir sorun oluşturmaz.